Bakalland_Krem-kakaowy-z-suszonych-śliwek-i-daktyli-1
Krem kakaowy z suszonych śliwek
9 Styczeń, 2018 / • Kategorie: 0

Coś zdrowego i słodkiego zarazem? Polecamy krem kakaowy z suszonych śliwek i daktyli. 

Składniki:

  • 100 g Śliwek Całe Owoce Bakalland
  • 100 g Daktyli suszonych Bakalland
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 250 ml wody
  • 3 łyżki mleka

 

Śliwki i daktyle moczymy w wodzie przez 4 godziny. Następnie odcedzamy i blendujemy z dodatkiem kakao, masła orzechowego i mleka. Krem możemy przechowywać w słoiku w temperaturze pokojowej. Świetnie nadaje się do przekładania kruchych ciasteczek.

 

Skomentuj ten wpis jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona internetowa używa ciasteczek w celu dostarczania najwyższej jakości usług dostosowanych do Państwa potrzeb. Korzystanie ze strony bez zmiany ustawień ciasteczek spowoduje ich zapisanie w Państwa przeglądarce. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close