NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE

INSTAGRAM

Instagram has returned invalid data.
Migdały w wersji wytrawnej
12 Grudzień, 2017 / • Kategorie: 0

Migdał jest wykorzystywany jako cenne źródło witamin i minerałów zarówno w gastronomii, jak i w przemyśle kosmetycznym. Jego wyśmienitym smakiem zachwycamy się w wyrobach piekarniczych, a zapachem rozkoszujemy w kremach i balsamach. Mistrz małych przyjemności, ideał zerwany prosto z drzewa – migdał. Dziś mamy dla Was przepis na pyszną sałatkę.

Składniki:

  • 50 g migdałów łuskanych Bakalland
  • 50 g suszonej żurawiny Bakalland
  • 1 awokado
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 75 g rukoli
  • 20 g chia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny

Umyte i osuszone liście szpinaku oraz rukolę układamy na talerzu. Dodajemy obrane i pokrojone awokado, które posypujemy suszoną żurawiną oraz uprażonymi wcześniej, na suchej patelni, migdałami. Sałatkę posypujemy nasionami chia oraz polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

 

Skomentuj ten wpis jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *