Migdały w wersji wytrawnej
12 Grudzień, 2017 / • Kategorie: 0

Migdał jest wykorzystywany jako cenne źródło witamin i minerałów zarówno w gastronomii, jak i w przemyśle kosmetycznym. Jego wyśmienitym smakiem zachwycamy się w wyrobach piekarniczych, a zapachem rozkoszujemy w kremach i balsamach. Mistrz małych przyjemności, ideał zerwany prosto z drzewa – migdał. Dziś mamy dla Was przepis na pyszną sałatkę.

Składniki:

  • 50 g migdałów łuskanych Bakalland
  • 50 g suszonej żurawiny Bakalland
  • 1 awokado
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 75 g rukoli
  • 20 g chia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny

Umyte i osuszone liście szpinaku oraz rukolę układamy na talerzu. Dodajemy obrane i pokrojone awokado, które posypujemy suszoną żurawiną oraz uprażonymi wcześniej, na suchej patelni, migdałami. Sałatkę posypujemy nasionami chia oraz polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

 

Skomentuj ten wpis jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona internetowa używa ciasteczek w celu dostarczania najwyższej jakości usług dostosowanych do Państwa potrzeb. Korzystanie ze strony bez zmiany ustawień ciasteczek spowoduje ich zapisanie w Państwa przeglądarce. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close