NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE

INSTAGRAM

Instagram has returned invalid data.
Pieczone bakłażany z bakaliową nutą
22 Lipiec, 2017 / • Kategorie: 0

Bakłażany to jedne z najczęściej goszczących na grillu warzyw, obok cukinii i papryki. Danie to możecie zaserwować tym z gości, którzy stronią od mięsnych grillowych specjałów. Nie tylko będą mniej kaloryczne, ale również smaczne i zdrowe!

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
  • 400 g serka mascarpone
  • 75 g orzechów pinii Bakalland
  • 100 g Słonecznego Trio Bakalland
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plasterki, następnie posypujemy solą i zostawiamy na 20 minut, plastry smarujemy oliwą z oliwek. Orzeszki pinii i Słoneczne trio mieszamy z serkiem mascarpone. Plastry bakłażana zawijamy, w środek wkładamy serek z bakaliami. Żeby przystawka utrzymała swój kształt, przekłuwamy ją wykałaczką. Tak przygotowanego bakłażana, wykładamy na grilla. Grillujemy ok. 5-6 minut. Gotowe!

Smacznego. 🙂

Skomentuj ten wpis jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *