NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE

INSTAGRAM

Instagram has returned invalid data.
Pieczone bakłażany z bakaliową nutą
22 Lipiec, 2017 / • Kategorie: 0

Bakłażany to jedne z najczęściej goszczących na grillu warzyw, obok cukinii i papryki. Danie to możecie zaserwować tym z gości, którzy stronią od mięsnych grillowych specjałów. Nie tylko będą mniej kaloryczne, ale również smaczne i zdrowe!

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
  • 400 g serka mascarpone
  • 75 g orzechów pinii Bakalland
  • 100 g Słonecznego Trio Bakalland
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plasterki, następnie posypujemy solą i zostawiamy na 20 minut, plastry smarujemy oliwą z oliwek. Orzeszki pinii i Słoneczne trio mieszamy z serkiem mascarpone. Plastry bakłażana zawijamy, w środek wkładamy serek z bakaliami. Żeby przystawka utrzymała swój kształt, przekłuwamy ją wykałaczką. Tak przygotowanego bakłażana, wykładamy na grilla. Grillujemy ok. 5-6 minut. Gotowe!

Smacznego. 🙂

Skomentuj ten wpis jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona internetowa używa ciasteczek w celu dostarczania najwyższej jakości usług dostosowanych do Państwa potrzeb. Korzystanie ze strony bez zmiany ustawień ciasteczek spowoduje ich zapisanie w Państwa przeglądarce. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close